Bănci și Asigurări

Austriacul Franz Weiler are avizul ASF pentru funcţia de preşedinte al Uniqa

Franz Weiler

Franz Weiler

Autor: Liviu Popescu

22.12.2014, 00:00 299

Austriacul Franz Weiler a fost autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să preia funcţia de preşedinte al directoratului Uniqa. Weiler, 56 de ani, fusese adus în România în luna iunie pe poziţia de vicepreşedinte responsbil cu vânzările . Anterior, el a fost timp de opt ani CEO al subsidiarei din Serbia a grupului austriac Uniqa.

Ziarul Financiar a scris în luna septembrie că Florin Golovatic, fostul şef al Uniqa, a plecat de la conducerea companiei înainte de expirarea mandatului, surse din piaţă afirmând atunci că în locul său va fi numit Weiler. Weiler are o experienţă de 35 de ani în domeniul asigurărilor, cu studii în contabilitate şi finanţe.

Funcţia de vicepreşedinte a fost preluată de Paul Cazacu, anterior vicepreşeedinte al companiei Uniqa asigurări de viaţă. Cele două subsidiare locale ale asigurătorului austriac Uniqa au încheiat primele nouă luni cu un volum de prime brute subscrise de circa 325 milioane de lei (73 mil. euro), în scădere cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut, ca urmare a procesului de curăţare a portofoliului auto. Afacerile Uniqa Asigurări, un jucător de top zece pe piaţa locală de asigurări, reprezintă 9% din afacerile de asigurări generale ale grupului.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO