Bănci și Asigurări

Austriecii au redus cu 200 mil. € finanţările pentru Volksbank, dar aduc încă 128 mil. € la capital

Austriecii au redus cu 200 mil. € finanţările pentru...

Autor: Ciprian Botea

29.08.2014, 00:08 690

Grupul austriac Volksbank, care deţine 51% din banca locală cu acelaşi nume, au redus în primul semestru cu 200 mil. euro liniile de finanţare acordate filialei de la Bucureşti şi au rămas cu facilităţi de refinanţare de circa 600 mil. euro la finalul lunii iunie, potrivit raportului semestrial publicat la Viena.

„Ne aşteptăm ca rambursarea liniei de finanţare să aibă loc în termenul stabilit având în vedere măsurile implementate în cadrul procesului de vânzare a băncii şi aşteptările privind creşterea stocului de depozite“, se arată în raportul publicat ieri de grupul austriac.

Volksbank intenţionează să vândă banca locală anul viitor şi a selectat banca de investiţii Rothschild pentru a se ocupa de acest proces. Volksbank România a fost restructurată şi curăţată de credite neperformante în vederea găsirii unui cumpărător, iar austriecii se pregă­tesc acum să aducă 128 mil. euro la capitalul băncii.

„Măsurile adoptate prevăd întărirea capitalului băncii în a doua jumătate a anului. Majorarea de capital aferentă participaţiei deţinute de grupul Volks­bank a fost inclusă în rezultatul aferent primului trimestru şi a avut un impact negativ de 128 mil. euro asupra acestuia“, mai scrie în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO