Bănci și Asigurări

Austriecii de la Grawe care au intrat pe piaţa asigurărilor auto au adus 11,5 mil. lei la capitalul subsidiarei locale

Austriecii de la Grawe care au intrat pe piaţa...

Autor: Anelis Baciu

20.07.2016, 00:00 115
Grupul austriac Grawe, care deţine în România un asigurător de talie mică, a adus 11,5 milioane de lei la capitalul subsidiarei locale, injecţia de capital fiind aproabtă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Astfel, capitalul Grawe România a crescut de la 28,5 milioane de lei la 40 de milioane de lei (9 milioane de euro). Primele subscrise de Grawe anul trecut au scăzut cu 4%, până la la 47 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro) în 2015. Pe lângă asigurări de viaţă, Grawe vinde în România şi asigurări property. Mai mult, compania are intenţia să devină o companie „compozită“, în condiţiile în care austriecii au înaintat ASF o cerere pentru eliberarea licenţei RCA la finalul anului trecut. Totodată, Grawe a cerut aviz şi pentru vânzarea de poliţe auto facultative Casco.

Grawe are 135.000 de clienţi pe piaţa locală, iar cea mai mare parte a businessului vine din vânzarea poliţelor de viaţă. Pe de altă parte, asigurările property reprezintă circa 15% din portofoliul total al Grawe. Anul trecut Grawe a înregistrat un profit de aproape 4 milioane de lei (sub un milion de euro), de patru ori mai mare faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO