Bănci și Asigurări

Austriecii de la Raiffeisen International au făcut profit de 968 mil. euro anul trecut, în scădere cu 11%

Austriecii de la Raiffeisen International au făcut profit de 968 mil. euro anul trecut, în scădere cu 11%

Autor: Razvan Voican

22.02.2012, 20:22 618

Raiffeisen Bank International (RBI), banca-mamă a Raiffeisen Bank România, a raportat pentru 2011 un profit net de 968 mil. euro, în scădere cu 11% comparativ cu rezultatul din 2010. Volumul creditelor acordate a urcat cu 8%, până la 82 mld. euro, în timp ce creşterea depozitelor a fost de 15%, soldul ajungând la 67 mld. euro. "Această creştere a volumelor arată că am jucat un rol important în acordarea de credite economiilor din Austria şi din Europa Centrale şi de Est şi dovedeşte că deponenţii pun accent pe încredere în vremuri de criză", spune Herbert Stepic, CEO al grupului.

Activele RBI au crescut cu 12% anul trecut, până la 147 mld. euro.

Austriecii au o situaţie delicată cu subsidiara din Ucraina, aflată pe pierdere - Raiffeisen Bank Aval - şi pentru care au fost nevoiţi să opereze o ajustare a fondului comercial de 183 mil. euro.

Raiffeisen Bank International nu publică date financiare pentru fiecare bancă din grup, fiind de aşteptat ca şi filiala din Ungaria - prima investiţie din Est a austriecilor, să fie pe pierdere.

Datele complete urmează să apară pe 29 martie.

În România, Raiffeisen a înregistrat anul trecut un profit net de 316 mil. lei, al doilea ca mărime de pe piaţă după BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO