Bănci și Asigurări

Austriecii de la Uniqa au adus 2,5 mil. euro la capitalul asigurătorului de viaţă în aprilie

Aproape 90% din businessul local al Uniqa, echivalentul a 80 milioane de euro, vine din asigurări generale

Aproape 90% din businessul local al Uniqa, echivalentul a 80 milioane de euro, vine din asigurări generale

Autor: Anelis Baciu

30.05.2016, 00:03 115

Uniqa Group, cel mai mare asi­gu­ră­tor din Austria, a vărsat în luna aprilie 11,1 mi­lioane de lei (2,5 mil. euro) la capitalul asi­gurătorului de viaţă pe care îl deţine pe plan local, potrivit datelor de la Registrul Co­merţului.

Cel mai probabil banii au avut ca destinaţie acoperirea pier­derilor pe care societatea le-a înre­gistrat în ultimii ani. Rezultatul financiar pe anul trecut al com­paniei nu a fost făcut public, însă cel mai probabil a fost pierdere, la fel ca în 2014, când Uniqa Asigurări de Viaţă a raportat un minus de peste 4 milioane de lei.

Asigurătorul a subscris prime brute de 45 de milioane de lei anul trecut, de circa şase ori mai mult decât în 2014. Cota de piaţa a Uniqa Asigurări de Viaţă este redusă şi ajunge la sub 3%. Pentru acest an austriecii şi-au bugetat prime cu circa 5 milioane de lei mai mici.

Uniqa Group deţine pe piaţa locală două companii, una de asigurări de viaţă şi una de asigurări generale, care împreună au avut afaceri de 409 mil. lei (92 mil. euro) anul trecut, în scădere cu circa 2% faţă de 2014. Aproape 90% din businessul local al Uniqa, echivalentul a 80 de milioane de euro, vin din asigurări generale. Austriecii au pierdut teren anul trecut în condiţiile în care vânzările de asigurări generale li s-au contractat cu circa 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO