Bănci și Asigurări

​Austriecii de la VIG au anunţat oficial schimbarea Marianei Diaconescu de la conducerea Asirom

​Austriecii de la VIG au anunţat oficial schimbarea...

Autor: Anelis Baciu

01.08.2014, 13:09 899

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group(VIG) a anunţat oficial decizia de neprelungire a mandatului Marianei Diaconescu la conducerea Asirom, după ce trei ani Diaconescu a condus compania din funcţia de preşedinte al directoratului şi CEO.

Potrivit reprezentanţilor Asirom, Mariana Diaconescu se va dedica unei alte provocări profesionale.

ZF a scris despre schimbarea managementului Asirom încă de la sfârşitul lunii iunie.

Austriecii nu au precizat numele celui care îi va lua locul, însă surse din piaţă afirmă că VIG a recrutat un manager austriac, fără experineţa în asigurări care a lucrat anterior pentru o companie din industria IT.

Diaconescu preluase conducerea Asirom de la austriacul Boris Schneider în mai 2011 după ce anterior a ocupat timp de şase ani poziţia de director financiar şi vicepreşedinte al asigurătorului. Ea fusese anterior preşedinte al băn­cii de stat Eximbank.

Asirom s-a clasat pe locul şapte în topul asigurătorilor în 2013, în scădere cu două poziţii faţă de anul precedent. Compania a subscris prime în valoare de 124 mil. euro, dar a raporat o pierdere record de 56 milioane de euro anul trecut. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO