Bănci și Asigurări

Austriecii de la VIG au mutat CFO-ul BCR Asigurări în directoratul Omniasig

Autor: Ciprian Valentin Botea

24.01.2012, 00:00 766

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) i-a numit pe Adina Edelmaier şi Bogdan Tudor pe poziţiile de membri în directoratul Omniasig, a doua companie din piaţa asigurărilor generale. Adina Edelmaier a ocupat anterior funcţia de director financiar al BCR Asigurări, companie controlată la rândul său de grupul VIG, în timp ce Bogdan Tudor a fost subscriitor-şef al Omniasig. Directoratul Omniasig este format în prezent din cinci membri faţă de trei până acum.

Din conducerea asigurătorului mai fac parte Artur Borowinski (preşedinte), Constantin Marica (vicepreşedinte) şi Liviu Stoicescu (membru al directoratului). Polonezul Artur Borowinski a fost adus la conducerea Omniasig în vara anului trecut după plecarea lui Constantin Toma, cel care a fondat compania şi a condus-o timp de 16 ani.

Omniasig urmează să fuzioneze cu BCR Asigurări în prima jumătate a acestui an, proces în urma căruia va apărea un nou lider pe piaţa asigurărilor. Noua companie se va numi Omniasig, dar procesul efectiv de fuziune presupune absorbţia Omniasig de către BCR Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO