Bănci și Asigurări

Austriecii de la VIG şi-au crescut cu 16% subscrierile Casco anul trecut, de patru ori mai mult decât media pieţei

Austriecii de la VIG şi-au crescut cu 16% subscrierile...

Autor: Anelis Baciu

19.04.2017, 00:05 125
Vienna Insurance Group (VIG), compania austriacă care controlează în România trei asigurători, respectiv Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a vândut anul trecut poliţe facultative Casco în valoare de 113 milioane de euro, în creştere cu 16,5% faţă de 2015, potrivit datelor publicate la Viena. Oficialii de la Viena au declarat la prezentarea rezultatelor financiare aferente anului trecut că asigurările Casco sunt un segment unde grupul vrea să-şi crească expunerea. Avansul raportat de VIG este de peste patru ori mai mare decât ritmul de creştere al pieţei, respectiv 4%.
 
Cu toate că au înregistrat o creştere semnificativ mai mare decât media pieţei, subscrierile din poliţe Casco din portofoliul VIG sunt la cea mai redusă pondere în totalul afacerilor din ultimii cinci ani. Astfel, la finalul lunii decembrie primele brute subscrise afe­rente segmentului Casco repre­zentau 21% din subscrierile totale ale grupului austriac în România. Spre comparaţie, în 2012 ponderea vânzărilor Casco ajungea la 34%.
 
VIG prin intermediul Omniasig şi Asirom, cele două companii prezente în piaţa asigurărilor generale, con­cen­trează aproximativ 30% din subscrierile totale din asigurări Casco. Omniasig, unul dintre cei mai mari asigurători Casco, a anunţat prime subscrise de circa 381 milioane de lei, echivalentul a 85 milioane de euro, ceea ce înseamnă că Asirom a înregistrat subscrieri din poliţe Casco în valoare de 28 de mili­oane de euro. Creşterea raportată de Omniasig faţă de 2016 a fost de 20%, astfel că lunând în calcul creşterea VIG de 16%, înseamnă că Asirom a înregistrat un avans de sub 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO