ZF 24

Austriecii de la Uniqa încearcă să „revoluţioneze“ compania locală pentru că s-au săturat de pierderi

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Anelis Baciu

28.07.2015, 00:07 1696

Asigurătorul cu acţionariat austriac Uniqa, care a avut pierderi de circa 200 mil. lei în perioada de criză, a demarat un amplu proces de schimbare a proceselor şi a modelului de operare, ale cărui prime rezultate sunt aşteptate chiar de anul acesta.

„Compania a început implementarea unui proiect deosebit de important care va revoluţiona procesele şi standardele Uniqa Asigurări. Noul model de operare aduce produse simple, standardizate şi atractive, servicii rapide şi transparente, procese simplificate şi eficiente şi o mai bună organizare a activităţii“, se arată în raportul anual al asigurătorului.

Austriecii trec astfel la măsuri dure pe piaţa locală, unde în şase ani de prezenţă au strâns pierderi de 200 mil. lei, în timp ce profiturile au fost de doar 80 mil. lei. O iniţiativă similară a fost luată anul trecut şi de Vien­na Insurance Group (VIG) care deţine pe piaţa locală Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă şi de la care Uniqa Group a cumpărat la finalul anului 2008 compania Unita (actuala Uniqa).

Uniqa Asigurări se situa la finalul anului trecut pe locul opt în în piaţa asigurărilor generale cu sub­scrieri de 412 mil. lei, cu o treime mai mici decât anul precedent. Pe lângă compania de asigurări generale, austriecii mai deţin şi un asigurător de viaţă - Uniqa Asigurări de viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO