Bănci și Asigurări

Austriecii i-au prelungit cu trei ani mandatul şefului Uniqa, până în decembrie 2014

Autor: Ciprian Botea

28.02.2012, 00:00 221

Consiliul de administraţie al Uniqa, companie de asigurări controlată de grupul austriac cu acelaşi nume, i-a prelungit cu trei ani mandatul de preşedinte al directoratului companiei lui Florin Golovatic, care a fost promovat pe această poziţie în vara anului trecut. Mandatul său se încheie în decembrie 2014, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial. Austriecii au făcut mai multe schimbări în conducerea companiei locale de asigurări în ultimul an. Astfel, Golovatic a fost numit preşedinte al directoratului după ce predecesorul său, Gabriel Stoica, a plecat din funcţie după numai două luni de mandat.

El o înlocuise la începutul anului trecut pe Ileana Horvath, care a părăsit recent şi funcţia de membru al directoratului Uniqa. La începutul acestui an, Uniqa l-a adus pe poziţia de vicepreşedinte al directoratului pe Romeo Jantea, fost director general al BCR Asigurări, el înlocuindu-l pe austriacul Alfred Vlcek. Directoratul Uniqa are în prezent doi membri - Florin Golovatic şi Romeo Jantea. Consiliul de supraveghere este format din cinci membri, unul dintre aceştia fiind Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank. Grupul austriac Raiffeisen deţine o participaţie în cadrul grupului Uniqa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO