Bănci și Asigurări

Autoritatea bancară din China modifică regulile pentru a înlesni intrarea pe piaţă a băncilor străine

Autoritatea bancară din China modifică regulile pentru...

Autor: Laura Albu

04.01.2020, 16:33 325

Autoritatea de reglementare în domeniul bancar şi asigurator din China a emis recent noi reguli care face mai accesibilă intrarea pe piaţă pentru creditorii străini, transmite Reuters.

Măsurile anulează cerinţele în privinţa activelor totale necesare pentru băncilor străine care vor să înceapă afacerile în China şi relaxează limitele asupra deţinerii de participaţii în companiile mixte, potrivit reprezentanţilor CBIRC. În esenţă, aceasta din urmă dă posibilitatea băncilor străine să deţină o participaţie majoritară în structura acţionariatului companiilor mixte folosite pentru a opera în China.

Astfel, creditorii străini vor putea de asemenea să deschidă atât filiale cât şi bănci cu capital complet străin în China.

În acelaşi timp, cerinţele pentru administrarea de active, regulile împotriva spălării banilor şi cele împotriva finanţării terorismului au fost înăsprite.

China anunţase din octombrie că plănuieşte să îndepărteze restricţiile asupra băncilor străine, firmelor de brokeraj şi a administratorilor de fonduri.

China este încă implicată într-o luptă comercială cu SUA, dar cele două părţi au ajuns recent la o înţelegere parţială care ar urma să fie semnată la Washington pe 15 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO