Bănci și Asigurări

Avertismentul senatorului PNL Florin Cîţu: ANAF solicită direcţiilor planuri pentru depăşirea programului de colectare a creanţelor. „Ce urmează, să-i trimită să lucreze la canal?”

Avertismentul senatorului PNL Florin Cîţu: ANAF...

Autor: Dorin Oancea

24.04.2019, 11:13 2646

ANAF solicită direcţiilor regionale, Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili şi Direcţiei Generale de Executări Silite Cazuri Speciale să întocmească planuri de măsuri pentru respectarea şi eventual depăşirea programului lunar de colectare a creanţelor, arată senatorul Florin Cîţu. 

Senatorul liberal apreciază, într-o postare pe Facebook, că măsura este menită să umple „gaura imensă” de la buget, şi accentuează faptul că fiscul vrea să colecteze suplimentar de le cei pe care îi execută silit. „Ce urmează, să-i trimită să lucreze la canal?”, întreabă Cîţu. În plus, senatorul spune că PSD şi ALDE au premeditat creşterea inflaţiei şi că ANAF cere colectare suplimentară ca urmare a creşterii preţurilor.

În documentul prezentat de Cîţu, preşedintele ANAF solicită o detaliere a sumelor care trebuie colectate suplimentar faţă de cuantumul realizat în anul anterior, pe următoarele coordonate: sume estimate a fi colectate suplimentar ca urmare a evoluţiei unor indicatori macroeconomici (inflaţie, creşterea consumului, etc), sume estimate a fi colectate suplimentar ca rezultat al măsurilor propuse pentru eficientizarea activităţii de inspecţie fiscală (sume plătite în timpul inspecţiei dau după emiterea deciziei de impunere), sume estimate de fi recuperate ca rezultat al măsurilor propuse pentru eficientizarea activităţii de executare silită, sume estimate a fi realizate suplimentar prim măsuri propuse pentru eficientizarea administrării şi asistenţei contribuabililor, precum şi sume suplimentare estimate a fi realizate prin alte măsuri de eficientizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO