Bănci și Asigurări

Aviva transferă fondul de pilon III de la compania de asigurări la societatea de pensii

Autor: Ciprian Botea

26.07.2011, 13:10 219

Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private (CSSPP) a autorizatastăzi ca administrator de pensii facultative societatea AvivaPensii, care urmează să preia fondul de pilon III (pensiifacultative) administrat de Aviva Asigurări.

Societatea de pensii administrează în prezent doar un fond depensii obligatorii cu active de 357 milioane lei la sfârşitul luniiiunie.

Preluarea va avea loc după obţinerea acordului participanţilor.Participanţii care nu sunt de acord îşi pot transfera contul depensie, fără penalităţi, la un alt fond de pensii.

Fondul de pensii facultative administrat de Aviva avea lajumătatea acestui an circa 10.000 de participanţi şi active nete de21 milioane lei.

Britanicii de la Aviva au elaborat la sfârşitul anului trecut unplan de reorganizare a operaţiunilor internaţionale, iar România nua fost trecută pe lista pieţelor strategice. Surse din piaţă spuncă grupul caută în acest moment cumpărător pentru subsidiaralocală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO