Bănci și Asigurări

Avocatul Piperea, răspuns la clarificarea Finanţelor cu privire la impozitul locuinţei dat în plată: “O să-şi pună în cap zeci de mii de persoane”

Avocatul Piperea, răspuns la clarificarea Finanţelor cu...

Autor: Liviu Popescu

16.05.2016, 19:04 1204

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre susţinătorii legii dării în plată, susţine că prin noile clarificări aduse cu privire la impozitul pe imobilele date în plată, Ministerul Finanţelor o să-şi pună în cap zeci de mii de persoane.

“Orice poate să conteste în instanţă acest impozit acum. Nu poate să vină Ministerul să stabilească impozitul aici. Pentru a se putea vorbi de impozit, părţile trebuie să fie de acord”, a spus Piperea pentru Ziarul Financiar.

Darea în plată a unui bun imobil este considerată, din punct de vedere fiscal, un transfer al dreptului de proprietate imobiliară din patrimoniul personal şi se impozitează în conformitate cu prevederile art. 111 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, la valoarea declarată în actul de dare în plată.   

“Legea 111 face referire la impozitul pe venit. Ori ce venit este la darea în plată? Statul român nu face altceva decât să devină părtaş”, mai spune Piperea.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO