Bănci și Asigurări

Banca britanică Barclays şi patru foşti directori sunt acuzaţi de fraudă

Banca britanică Barclays şi patru foşti directori sunt...

Autor: Mediafax

21.06.2017, 00:00 322
Barclays şi patru foşti directori au fost acuzaţi de conspiraţie în vederea comiterii unei fraude şi asigurarea de asistenţă financiară ilegală într-o investigaţie care priveşte plăţi secrete către investitorii din Qatar în timpul unei strângeri de fonduri din 2008, potrivit BBC.
 
Acuzaţiile The Serious Fraud Office vizează strângerea de fonduri în valoare de 15,4 miliarde de dolari din timpul crizei financiare din 2008 şi împrumutul de 3 miliarde de dolari pentru statul Qatar.
 
Fostul director general John Varley este unul dintre cei patru foşti angajaţi care vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor din Westminster pe 3 iulie. Varley şi Roger Jenkins se confruntă cu trei acuzaţii, în timp ce lui Thomas Kalaris şi lui Richard Boath li se aduce câte o singură acuzaţie. Barclays a declarat că aşteaptă mai multe detalii pentru a comenta. Acuzaţiile vizează o majorare de capital cu fonduri acordate de investitori din Qatar, efectuată de Baclays în 2008, pentru a evita naţionalizarea.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO