Bănci și Asigurări

Banca Carpatica a înregistrat pierderi peste aşteptări anul trecut, dar mai mici cu 44% faţă de 2015, până la 42 de milioane de lei

Banca Carpatica a înregistrat pierderi peste aşteptări...

Autor: Anelis Baciu

17.02.2017, 00:08 561
Banca Comercială Carpatica, instituţie de credit preluată anul trecut de Patria Bank (fosta Nextebank), a înregistrat o pierdere netă de 42 de milioane de lei (9 mil. euro) în 2016,  cu circa 44% mai mică faţă de pierderea raportată în 2015, potrivit unui raport publicat pe bursă.
 
Deşi şi-a diminuat semni­ficativ pierderile, Banca Carpatica şi-a ratat ţinta în ceea ce priveşte re­zultatul financiar, în con­­diţiile în care bugetul pentru 2016 pre­­vedea o pierdere mai mică, res­pectiv de 33,2 milioane de lei.
 
Ratarea ţintei este pusă de oficialii băn­cii pe seama veniturilor bancare ne­te mai mici, dar şi a cheltuielilor cu com­pen­saţiile financiare în valoare de 4 mi­l. lei acordate angajaţilor ale căror lo­curi de muncă au fost desfiinţate ca ur­ma­re a procesului de restructurare şi fuziune.
 
Anul trecut banca a închis 34 de unităţi, la finalul lunii decembrie reţeaua teritorială însumând 79 de sucursale şi agenţii. Totodată, numărul de angajaţi a scăzut de la 866 la finalul lunii decem­brie 2015 la 626 de persoane la finalul anului 2016.
 
„Banca a înregistrat o pierdere netă pre­liminară de 42 de milioane de lei, un re­zultat mai slab cu 8,9 de lei faţă de ni­velul bugetat, pe fondul veni­tu­rilor mai mici din activitatea bancară, dar şi al chel­tuielilor cu angajamente fa­ţă de per­sonal legate de procesul de re­struc­turare“, se arată în raportul băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO