Bănci și Asigurări

Banca Carpatica şi-a ales consiliul de administraţie pe patru ani

Banca Carpatica şi-a ales consiliul de administraţie pe...

Autor: Liviu Popescu

05.04.2016, 00:03 1209

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica (BCC), un jucător de talie mică din sistemul bancar, controlat în proporţie de 64% de Patria Bank (fosta Nextebank), au decis cine vor fi membrii consiliului de administraţie al băncii, fiecare cu un mandat de patru ani. Membrii CA îşi vor începe activitatea după ce vor primi aprobarea de la BNR.

Astfel, Gabriels Johan (CEO al băncii), Iliescu Daniela, Manda Horia (preşedintele CA al Patria Bank), Merfea Bogdan (preşedinte executiv al Patria Bank) şi Pătrăhău Ionuţ vor fi cei cinci membri ai CA Carpatica.

Marzo Giaime, fost consilier strategic al omului de afaceri bulgar Tsvetan Vassilev, a fost respins de acţionari.

Banca Comercială Carpatica va fi instituţia de credit absorbantă în fuziunea dintre Patria Bank (fosta Nextebank) şi banca de la Sibiu şi astfel va rămâne listată pe bursă. Patria Bank a devenit recent acţionarul majoritar al BCC, cu o deţinere de 64%.

Patria Bank a ajuns la o participaţie de 64% din capitalul Băncii Carpatica după ce a mai cumpărat 9,4% din acţiuni în cadrul ofertei publice de cumpărare iniţiată la începutul acestei luni.

Patria Bank a plătit 22 de milioane de lei pentru cele 206 milioane de titluri ale Carpatica achiziţionate de la acţionarii minoritari în cadrul ofertei publice de cumpărare derulată în perioada 2-23 martie a acestui an şi intermediată de Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO