Bănci și Asigurări

Banca centrală din China a făcut cea mai mare operaţiune repo din istoria ţării şi a injectat 83 de miliarde de dolari în piaţă

Banca centrală din China a făcut cea mai mare...

Autor: Alex Ciutacu

16.01.2019, 13:06 10249

Banca centrală a Chinei a injectat în piaţă suma record de 83 miliarde dolari, miercuri, încercând să evite o criză de lichiditate care ar pune şi mai multă presiune pe economia deja slăbită, potrivit Reuters.

Banca centrală promite să ia mai multe măsuri de stimulare a politicii monetare anul acest pentru a proteja locurile de muncă, în contextul în care creşterea economică încetineşte la minimul ultimilor 28 de ani.

Însă o serie de măsuri luate anul trecut, începând de la scutiri de taxe şi până la unele decizii de politică monetară, au avut un impact mult mai redus decât cel aşteptat, datele recente sugerând că activitatea economică încetineşte mai repede decât se aştepta oricine.

„Ştirile sunt clare – economia are nevoie de ajutor”, spune Trinh Nguyen, economist senior pentru Asia emergentă în cadrul firmei Natixis.

Operaţunea de miercuri, cea mai mare injecţie de lichiditate din istoria Chinei, a venit la doar o zi după ce banca centrală şi ministerul de Finanţe au reasigurat investitorii cu privire la siguranţa mediului economic din ţară şi au promis că vor stimula economia prin măsuri de politică monetară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO