Bănci și Asigurări

Banca Comercială Carpatica vrea doi membri în board

Banca Carpatica a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 42 mil. lei (9 mil. euro), cu circa 44% mai mică faţă de pierderea raportată în 2015.

Banca Carpatica a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 42 mil. lei (9 mil. euro), cu circa 44% mai mică faţă de pierderea raportată în 2015.

Autor: Claudia Medrega

28.03.2017, 00:05 664
Conducerea Băncii Comerciale Car­pa­tica propune acţionarilor să vo­teze în aprilie numirea a doi membri în Consiliul de Administraţie al băncii.
 
Tot în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor vor fi aprobate şi remu­ne­raţiile individuale cuvenite membrilor boardului Băncii Carpatica, conform convocatorului transmis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
 
Pe ordinea de zi a AGA programată pen­tru 27 aprilie se află şi apro­ba­rea situa­ţiilor financiare con­solidate pentru anul 2016. Banca Carpatica a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 42 mil. lei (9 mil. euro), cu circa 44% mai mică faţă de pierderea raportată în 2015.
 
Deşi şi-a diminuat semnificativ pierderile, Banca Carpatica şi-a ratat ţinta în ceea ce priveşte rezultatul finan­ciar, în condiţiile în care bugetul pentru 2016 prevedea o pierdere mai mică, res­pectiv de 33,2 milioane de lei. Ratarea ţin­tei este pusă de oficialii băncii pe sea­ma veniturilor bancare nete mai mici, dar şi a cheltuielilor cu compensaţiile fi­nan­ciare în valoare de 4 mil. lei acor­date angaja­ţilor ale căror lo­curi de mun­că au fost des­fi­inţate ca urmare a pro­cesului de restructurare şi fu­ziune. Scăderea ve­ni­tu­rilor a fost rezultatul re­du­cerii sto­cu­lui de credite cu aproximativ 27% pe par­cursul anului trecut până la 581 mil. lei, deter­mi­na­tă de o activitate mai sla­bă a creditării decât cea an­ticipată, dar şi de scoa­te­rea din bilanţ a unor cre­dite ne­per­formante în va­loare de 88 mil. lei. În ceea ce priveşte costu­rile ope­ra­ţionale, pro­cesul de restruc­tu­rare şi închide­rea unor sucursale au dus la scăderea aces­tora cu circa 14%, până la 116 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO