Bănci și Asigurări

Banca Feroviara şi-a luat directori adjuncţi de la OTP Bank şi BRCI

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Anelis Baciu

28.07.2015, 00:00 1305

Banca Feroviara, instituţie de credit controlată de omul de afaceri Valer Blidar, i-a recrutat pe Răzvan Rădulescu şi pe Radu Petrea pe poziţiile de chief operations officer şi respectiv chief business officer.

Rădulescu a ocupat în trecut diferite poziţii de conducere în cadrul ABN Amro, Millennium şi BRCI, în timp ce Petrea a fost director general adjunct al OTP Bank, preluând temporar şi responsabilităţile de CEO al Millennium după preluarea băncii de către OTP.

Cei doi sunt în curs de autorizare de către BNR. Instituţia de credit este în condusă din luna iunie a acestui an de Ioan Mihail Anca, după ce Petre Tulin a renunţat la conducerea instituţiei.

Banca Feroviara a trecut din luna august 2014 la sistemul dualist de conducere, iar în prezent pe lângă conducerea evecutivă, instituţia are şi un consiliu de supraveghere format din Lucian Isar, fost vicepreşedinte al Bancpost, Jose Luis Ferrer Lorenzo şi Corina Blidar, fiica lui Valer Blidar. Banca, cu o cotă de piaţă de 0,1%, este una dintre cele trei bănci cu capital majoritar privat românesc, alături de Carpatica şi BRCI.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO