Bănci și Asigurări

Banca formată prin fuziunea Băncii Carpatica cu Patria Bank vrea să intre pe profit în 2017 şi să-şi crească activele cu 30% în trei ani

Patria Bank este controlată de fondul de investiţii Emer­ging Europe Accession Fund

Patria Bank este controlată de fondul de investiţii Emer­ging Europe Accession Fund

Autor: Anelis Baciu

14.11.2016, 00:08 2101

Banca vrea să-şi tripleze stocul de credite până în 2019, la 646 mil. euro.

Banca ce va fi creată prin fu­ziunea Băncii Comerciale Car­patica şi Patria Bank va deveni profitabilă în 2017, iar în următorii trei ani îşi va ma­jora activele cu circa 30%, până la 1,1 mld. euro, se arată într-un document publicat pe bursă.

În ceea ce priveşte creditarea, banca rezultată vizează o triplare a stocului de credite nete până în 2019, acestea urmând să ajungă la 646 milioane de euro.

Acţionarii băncii intenţionează să lucreze şi la partea de eficientizare, astfel încât să reducă raportul cost/venit de la 151%, cât este estimat pentru finalul acestui an, până la 75% la final de 2019. Finalizarea fuziunii este estimată pentru finalul acestui an. Modelul de business al băncii create prin fuziune va fi focusat pe canale de distribuţie alternative, operaţiuni automatizate şi banca digitală, ce va conduce la o bancă profitabilă de mărime medie, se arată în documentul menţionat. Acţionarii băncii au în plan creşterea organică, dar şi achiziţii de credite performante sau bănci. Banca ar fi dispusă să facă o achiziţie de portofoliu performant de credite în valoare de 90 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO