Bănci și Asigurări

Banca Internaţională pentru Investiţii vrea să vândă obligaţiuni de 50 milioane de euro în România

Banca Internaţională pentru Investiţii vrea să...

Autor: Anca Dumitrescu

01.04.2015, 20:24 239

Vânzarea de obligaţiuni din România ar putea avea loc în euro sau în lei, iar termenul de scadenţă va fi de cel puţin cinci ani, a declarat miercuri, pentru Bloomberg, vicepreşedintele adjunct al instituţiei financiare, Vladimir Liventsev.

"Vrem să obţinem cel puţin 50 de milioane de euro în Bulgaria, dar dacă vom identifica proiecte care să ne ofere mai multe posibilităţi de investiţii în ţară, vom atrage mai multe fonduri din piaţă", a mai spus Liventsev.

Banca Internaţională pentru Investiţii, cu sediul la Moscova, investeşte doar în cele nouă state membre ale sale, iar anul trecut a furnizat finanţări de circa 150 de milioane de euro, majoritatea în Slovacia, Mongolia, Bulgaria şi România.

Banca intenţionează să investească aproximativ 100 de milioane de euro în acest an, a arătat Liventsev.

Celelalte state în care este prezentă Banca Internaţională pentru Investiţii sunt Cuba, Cehia, Ungaria, Vietnam şi Rusia.

"În prezent, datorită dobânzilor mari, avem investiţii mari în Mongolia, dar dorim să ne diversificăm operaţiunile şi ne uităm atent la Europa. Faptul că în următoarele două săptămâni vom deschide un birou la Bratislava, special pentru Europa, este un semn de atenţie", a spus Liventsev.

El a arătat că până la jumătatea lunii aprilie va fi stabilit calendarul vânzărilor de obligaţiuni din Bulgaria şi România.

"Delegaţia noastră lucrează la această problemă şi va ajunge la o concluzie până la jumătatea lunii aprilie, dar este sigur că Bulgaria va fi prima ţară, urmată de România", a precizat oficialul.

Liventsev a participat miercuri, la Bucureşti, la semnarea unui acord prin care Agricover Credit a obţinut un împrumut în valoare de 10 milioane euro pe o perioadă de şapte ani de la Banca Internaţională pentru Investiţii, fondurile urmând să fie utilizate pentru creditarea fermierilor pentru capital de lucru şi dezvoltarea afacerilor.

Acordul de împrumut a fost semnat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către directorul general al Agricover Credit IFN, Robert Rekkers, şi Liventsev.

Cele două părţi nu au dorit să comunice costurile pe care le presupune împrumutul, însă Rekkers a precizat că sunt "avantajoase", având în vedere că riscul de ţară este scăzut, iar costurile de împrumut ale României sunt la un nivel redus comparativ cu alte perioade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO