Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe spune că Banca Mondială va demara pe 30 octombrie prima misiune tehnică pentru finanţarea autostrăzii Ploieşti-Braşov

Ministerul de Finanţe spune că Banca Mondială va...

Autor: Roxana Rosu

18.10.2017, 15:48 1170

Banca Mondială ar putea acorda o finanţare pentru construcţia autostrăzii Ploieşti-Braşov, prima misiune tehnică derulată de instituţie urmând să demareze pe 30 octombrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice emis în urma întâlnirii dintre  ministrul Ionuţ Mişa şi vicepreşedintele BM, Cyril Muller.

Ionuţ Mişa a participat în perioada 11-16 octombrie la Reuniunea anuală a Grupului Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional, la Washington.

Cu această ocazie, Ionuţ Mişa a asigurat oficialii americani că România îşi va menţine deficitul bugetar sub 3% în 2017 şi 2018.

Un alt punct al discuţiei s-a referit la implicarea specialiştilor Băncii Mondiale, împreună cu alte instituţii financiare internaţionale, în dezvoltarea celor opt spitale regionale anunţate de autorităţile române.

 “Obiectivele de dezvoltare urmărite în cadrul proiectelor actuale sunt în continuare prioritare, inclusiv prin prisma impactului acestora asupra îndeplinirii obiectivelor Programului de Guvernare. În privinţa noilor proiecte, avem în vedere clarificarea ariilor de interes/obiectivelor  care pot beneficia de asistenţă tehnică şi/sau financiară a Băncii, plecând de la priorităţile prezentate de Guvernul României”, a susţinut ministrul Ionuţ Mişa.

El a participat şi la o masă rotundă cu reprezentanţii unor companii membre ale Consiliului de Afaceri Americano – Român (AMRO), pe care le-a invitat ” să exploreze noi posibilităţi de extindere a activităţilor lor din ţara noastră”. 

Ministrul Finanţelor Publice a fost însoţit la Washington de secretarii de stat cu atribuţii pe relaţia cu instituţiile financiare internaţionale şi fiscalitate. El s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai  Constituentei Olandeze (din care face parte şi România), cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), dar şi cu cei ai IFC (Corporaţia Financiară Internaţională).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO