Bănci și Asigurări

Banca Naţională a României aprobă numirea lui François Jose Aldeguer în calitate de director adjunct al BRD

Banca Naţională a României aprobă numirea lui...

Autor: Dan Grigore Ivan

17.07.2017, 00:04 356

Banca Naţională a României a aprobat în data de 13 iulie numirea lui Francois Jose Aldeguer în calitate de director general al BRD Groupe Société Générale, a treia bancă din sistemul bancar din România. De asemenea, în data de 7 iulie, Banca Naţională a aprobat şi numirea lui Benoit Jean Marie Ottenwaelter în calitate de membru al consiliului de administraţie al BRD.

Capitalizarea bursieră a BRD Groupe Société Générale este de 9,89 miliarde lei (2,15 miliarde euro), după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii în valoare de 555,7 milioane lei, ce au condus la o apreciere a valorii de piaţă cu 19,53%, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a crescut în aceeaşi perioadă cu 14,79%.

De asemenea, capitalizarea bursieră a băncii-mamă, Société Générale, a treia bancă a Franţei, după Crédit Agricole şi BNP Paribas, a crescut în ultimul an cu 61%, până la o valoare de piaţă de 39,56 miliarde euro.

Pe bursa bucureşteană sunt listate patru bănci, respectiv Erste Bank, Banca Transilvania, BRD şi Patria Bank. Banca Transilvania este cel mai tranzacţionat emitent de la Bucureşti în ultimul an, după ce s-au realizat tranzacţii în valoare de 2,2 miliarde lei, iar Erste Bank este cea mai valoroasă companie listată pe piaţa de capital locală, cu o capitalizare bursieră de peste 68 miliarde euro (15 miliarde euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO