Bănci și Asigurări

Banca Pekao spune că are ambiţia de a deveni un „Santander polonez“

Banca Pekao spune că are ambiţia de a deveni un...

Autor: Bogdan Cojocaru

24.01.2018, 00:00 163

Pekao vrea să devină un „Santander polonez“, însă nu va încerca să ajungă atât de puternică unindu-şi forţele cu grupul bancar concurent PKO, a declarat CEO-ul Pekao Michal Krupinski pentru cotidianul Parkiet.

Banca va prezenta detalii privind lansarea unor birouri noi în New York, Londra şi Asia la sfârşitul acestui trimestru, dar nu are în plan operaţiuni majore de fuziuni şi achiziţii. În prezent, banca vede în Cehia singura piaţă cu  posibile ţinte de achiziţii interesante, spune Krupinski. Pekao îşi va consolida operaţiunile de brokeraj „în cadrul băncii“, a precizat el.

Banca a angajat recent cinci bancheri londonezi specializaţi în fuziuni şi achiziţii. În componenţa personalului companiei ar putea intra şi alţi specialişti în asset management şi activităţi bancare aduşi din străinătate. PKO este cea mai mare bancă din Polonia, iar Pekao este a doua ca mărime. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO