Bănci și Asigurări

Banca Romaneasca ieftineste creditele ipotecare

13.12.2009, 23:11 20

Banca Romaneasca, filiala locala a grupului elen National Bankof Greece, a redus marjele de dobanda aplicate creditelor ipotecarecu cost variabil cu 1,8% la euro si 0,8% la lei. In cazulprodusului Creditul Rezidential dobanda a fost redusa cu 1%, panala 5,3%. Banca percepe o dobanda de 6,2% peste indicatorul Euriborla trei luni in cazul creditelor ipotecare in euro si o marja de3,2% peste indicatorul Robor la trei luni pentru imprumuturile inlei. Indicatorul Euribor este cotat in acest moment la circa 0,7%pe an, in timp ce dobanda Robor la trei luni a fost calculata la10,49% in sedinta interbancara de vineri.

Miscarea grecilor survine in conditiile in care mai multe banciau anuntat in ultima perioada reduceri de dobanzi, in special lacreditele ipotecare in euro. BRD a scazut saptamana trecuta cu 2,5%dobanda la ipotecarele in euro. In acelasi timp, Unicredit Tiriac aredus cu 1,5% dobanzile la creditele cu garantii imobiliare, atatin lei, cat si in euro. Banca Romaneasca a redus cu doua puncte,pana la 3%, si marja la creditele de consum cu garantii imobiliarein lei. La euro, marja va fi de 4,3%, fata de 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO