Bănci și Asigurări

Banca Românească vinde un nou produs de creditare pentru persoanele fizice

Banca Românească vinde un nou produs de creditare...

Autor: Mediafax

20.04.2017, 00:03 5250

Banca Românească vinde un produs de creditare de retail prin intermediul căruia clienţii pot accesa împrumuturi de până la 110.000 de lei. Pentru accesarea creditului nu se percepe comision de analiză, nu se solicită adeverinţă de venit sau alte documente (în cazul salariaţilor/pensionarilor) şi nu sunt necesare garanţii imobiliare sau justificarea destinaţiei creditului.

Creditul poate fi accesat şi pentru refinanţare. Clientul primeşte răspuns pe loc cu privire la suma maximă ce poate fi obţinută.

Banca precizează că suma maximă ce poate fi obţinută se bazează pe un calcul estimativ folosind datele declarate în cererea de credit, răspunsul nu reprezintă decizia finală de finanţare a băncii, iar decizia finală de finanţare va fi comunicată după analiza de credit.

Suma minimă împrumutată este de 1.000 de lei, suma maximă este 110.000 de lei, iar perioada maximă este de cinci ani, respectiv zece ani, dacă se refinanţează credite acordate înainte de 28 octombrie 2011.

Grupul elen National Bank of Greece (NBG) a scos la vânzare operaţiunile din România - Banca Românească -, dar interesul nu este extrem de ridicat în rândul investitorilor.

Conform unor surse de pe piaţa financiară, doar Banca Transilvania, OTP Bank şi fondul de investiţii J.C. Flowers s-au arătat interesaţi, ceea ce arată că o posibilă tranzacţie de vânzare nu va beneficia de un „premium“. Acest proces este coordonat de la Londra de divizia de investiţii a Credit Suisse.

Banca Românească era a 14-a bancă din România la finalul anului 2015, cu o cotă de piaţă de 1,8%, în scădere faţă de perioada de boom. Activele băncii ajunseseră în decembrie 2015 la 6,6 miliarde de lei. Cel care va cumpăra banca din România trebuie să ramburseze liniile de finanţare de la Atena, care depăşesc 300 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO