Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a cumpărat cu 900.000 de euro vila "Casa Albă" din Cluj, de la Josef Goschy, unul dintre cei mai mari hotelieri din România

Banca Transilvania a cumpărat cu 900.000 de euro vila...

Autor: Liviu Iancu

11.02.2014, 18:12 2436

"Astăzi, acum zece minute, am semnat cu Banca Transilvania contractul de vânzare al vilei Casa Albă din Cluj. Am înţeles că banca vrea să facă altceva cu vila, nu va rămâne hotel", a spus Goschy.

Aflată pe un terene de 2.700 de metri pătraţi, Casa Albă are nouă camere, un restaurant cu 60 de locuri, bar şi o terasă cu 40 de locuri.

Goschy a mai spus că a scos la vânzare şi hotelul Sport din Cluj, cu şase milioane de euro, dar nu are încă nicio ofertă.

Omul de afaceri a mai vândut în decembrie 2012, cu 1,7 milioane de euro, hotelul Transilvania pe care îl deţinea în Alba Iulia unor oameni de afaceri locali, fraţii David şi Marcel Florea.

Josef Goschy a încercat fără succes de câţiva ani să vândă zece hoteluri pe care le deţine în ţară.

El a scos la vânzare în ultimii ani mai multe hoteluri, printre care Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din staţiunea Neptun-Olimp, pentru care cere câteva zeci de milioane de euro, complexul Onix-Safir din staţiunea Cap Aurora (5,2 milioane de euro) şi hotelul Central din Suceava (3 milioane de euro).

Goschy, în vârstă de peste 80 de ani, afirmă că încearcă să vândă o parte din hoteluri pentru a investi banii obţinuţi în modernizarea celorlalte.

"Dacă mai reuşesc să vând un singur hotel, mă opresc cu vânzările", a mai spus Goschy.

Firma Unita Turism, deţinută de Goschy, are acum 24 de hoteluri care cumulează peste 3.500 de camere şi 7.000 de locuri în restaurante, fiind unul dintre cele mai mari trei lanţuri hoteliere din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO