Banca Transilvania a cumpărat cu 900.000 de euro vila "Casa Albă" din Cluj, de la Josef Goschy, unul dintre cei mai mari hotelieri din România

11 feb 2014 Autor: Liviu Iancu

Josef Goschy, unul dintre cei mai mari hotelieri din România, a vândut marţi vila "Casa Albă" din Cluj către Banca Transilvania cu preţul de 900.000 de euro, a declarat agenţiei MEDIAFAX omul de afaceri.  

"Astăzi, acum zece minute, am semnat cu Banca Transilvania contractul de vânzare al vilei Casa Albă din Cluj. Am înţeles că banca vrea să facă altceva cu vila, nu va rămâne hotel", a spus Goschy.

Aflată pe un terene de 2.700 de metri pătraţi, Casa Albă are nouă camere, un restaurant cu 60 de locuri, bar şi o terasă cu 40 de locuri.

Goschy a mai spus că a scos la vânzare şi hotelul Sport din Cluj, cu şase milioane de euro, dar nu are încă nicio ofertă.

Omul de afaceri a mai vândut în decembrie 2012, cu 1,7 milioane de euro, hotelul Transilvania pe care îl deţinea în Alba Iulia unor oameni de afaceri locali, fraţii David şi Marcel Florea.

Josef Goschy a încercat fără succes de câţiva ani să vândă zece hoteluri pe care le deţine în ţară.

El a scos la vânzare în ultimii ani mai multe hoteluri, printre care Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din staţiunea Neptun-Olimp, pentru care cere câteva zeci de milioane de euro, complexul Onix-Safir din staţiunea Cap Aurora (5,2 milioane de euro) şi hotelul Central din Suceava (3 milioane de euro).

Goschy, în vârstă de peste 80 de ani, afirmă că încearcă să vândă o parte din hoteluri pentru a investi banii obţinuţi în modernizarea celorlalte.

"Dacă mai reuşesc să vând un singur hotel, mă opresc cu vânzările", a mai spus Goschy.

Firma Unita Turism, deţinută de Goschy, are acum 24 de hoteluri care cumulează peste 3.500 de camere şi 7.000 de locuri în restaurante, fiind unul dintre cele mai mari trei lanţuri hoteliere din România.

 
Cuvinte cheie:
GOSCHY
, HOTEL
, VÂNZARE

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide