Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a investit zece milioane de euro într-o clădire de birouri şi un centru de date la Cluj

Banca Transilvania a investit zece milioane de euro...

Autor: Cristina Cuncea

31.05.2013, 12:28 1824

Banca Transilvania (BT) a investit zece milioane de euro pentru construcţia unei clădiri de birouri şi a unui centru de date în parcul industrial Tetarom I din Cluj, unde vor lucra 350 de de angajaţi.

"În noua clădire de birouri lucrează 350 de angajaţi din diverse departamente ale centralei BT. Construcţia cuprinde demisol şi cinci etaje. Investiţia totală a băncii este de peste zece milioane euro, incluzând partea de construcţie, dotări, respectiv echipamentele tehnologice de ultimă generaţie", se arată într-un comunicat al băncii.

Proiectul a fost finalizat conform estimărilor băncii, într-un an şi jumătate, lucrările fiind începute la sfârşitul anului 2011.

În clădirea de birouri va fi deschisă o agenţie BT pentru companiile care îşi desfăşoară activitatea în cadrul parcului industrial Tetarom I.

Banca Transilvania are la nivel naţional peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din 550 de sedii şi 1,67 milioane de clienţi activi. Printre acţionarii BT se numără Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu o participaţie de 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO