Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a luat 15 mil. euro de la BERD pentru finanţarea MM-urilor

Banca Transilvania a luat 15 mil. euro de la BERD pentru...

Autor: Liviu Popescu

19.11.2014, 00:00 480

Banca Transilvania, a treia bancă locală în funcţie de active, a primit o linie de finanţare de 15 mil. euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) care investesc în proiecte de eficienţă energetică şi de energie regenerabilă. Acesta este cel de-al doilea împrumut primit de bancă de la BERD. Un împrumut de 10 mil. euro primit în urmă cu doi ani a fost utilizat pentru creditarea a 34 de firme care au investit în îmbunătăţirea eficienţei energetice.

BERD a acordat până acum 60 mil. euro mai multor bănci locale, sumă cu aceeaşi destinaţie, iar până în prezent a investit 7 mld. euro în 366 de proiecte din toată ţara. Acordul încheiat cu Banca Transilvania face parte din Facilitatea de Finanţare pentru Energie Sustenabilă a IMM-urilor din România (RoSEFF), un instrument cheie al BERD pentru promovarea folosirii mai eficiente a energiei, ca modalitate de reducere a cheltuielilor şi de creştere a competitivităţii IMM-urilor.

„Pe măsură ce economia îşi revine, este timpul ca IMM-urile să se concentreze pe modul în care pot deveni mai competitive, să reducă consumul de energie şi costurile aferente”, a spus Phil Bennett, prim-vicepreşedinte al BERD. BERD este cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania, cu 14,6% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO