Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a raportat un profit brut de 373 mil. lei în nouă luni

Totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienţi este cu 8,3% peste nivelul de la sfârşitul anului 2014

Totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienţi este cu 8,3% peste nivelul de la sfârşitul anului 2014

Autor: Liviu Popescu, Claudia Medrega

11.11.2015, 00:06 1029

Banca Transilvania, al treilea jucător din sistem în funcţie de active, a obţinut în primele nouă luni un profit brut de 373 mil. lei (echivalentul a 84 mil. euro), în scădere cu 21 mil. lei faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Activele băncii cumulau la finele lunii septembrie 39,4 mld. lei, în creştere cu 10,6% faţă de sfârşitul anului trecut.

Profitul net ar fi de 313 mil. lei, în scădere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.

Veniturile operaţionale au crescut la 1,4 mld. lei, cu 1,6% peste nivelul de acum un an, în timp ce ritmul de creş­tere al veniturilor din co­mi­sioane operaţionale a fost de 11%. Veniturile din dobânzi au scăzut cu 12%.

„Suntem concentraţi pe finalizarea integrării Volks­bank România în structura Băn­cii Transilvania de la sfâr­şitul acestui an şi, în paralel, pe adaptarea Grupului Finan­ciar Banca Transilvania şi a liniilor de business la noua di­mensiune rezultată din aceas­tă tranzacţie“, a declarat într-un comunicat Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania.

Rezultatul raportat de Volksbank include cheltuielile de achiziţie şi integrare Volksbank în structura Băncii Transilvania, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO