Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a raportat un profit net de 229 milioane lei în primul trimestru, în creştere anuală cu 51%. Banca îşi va majora capitalul cu 620 mil. lei

Banca Transilvania a raportat un profit net de 229...

Autor: Liviu Popescu

28.04.2016, 10:02 4867

Banca Transilvania, al treilea jucător din sistem, a raportat pentru primul trimestru un profit net de 229 milioane de lei, mai mare cu 51% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Activele Băncii Transilvania sunt de 46 miliarde lei, din care creditele nete reprezintă 25 miliarde lei, în creştere cu 1,5% faţă de soldul creditelor nete la sfârşit de 2015.

În primul trimestru al acestui an au fost acordate aproape 35.000 de credite noi, în valoare totală de peste 1.377 milioane lei, beneficiari fiind companii şi persoane fizice. 

Cum arată noile uniforme ale Tarom, semnate Cătălin Botezatu. Galerie FOTO

Cele mai ieftine locuri de vis unde puteţi călători. Destinaţii impresionante, la preţ redus! Galerie FOTO

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ. Galerie FOTO

“Primul trimestru din 2016 ne arată o creştere bună, sustenabilă a creditării şi a numărului de operaţiuni. ţinta noastră este să folosim baza dată de situaţiile financiare solide prin investirea în proiecte noi, modernizarea reţelei de unităţi, digitalizare, automatizare şi modernizarea fluxurilor, aşa încât banca noastră să devină un convenience store. Dorim să creştem veniturile prin volume mai mari, fără a creşte costurile pentru clienţi”, a spus Omer Tetik, directorul general al băncii.

Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 9,04% din totalul portofoliului de credite al BT.

În 27 aprilie a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor Băncii Transilvania şi s-a decis majorarea capitalului social al băncii cu suma de 620 mil. lei prin emisiunea a 620 mil. Lei noi acţiuni cu valoare nominală de 1 leu/acţiune. Aceasta se va realiza prin încorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2015, în beneficiul acţionarilor înregistraţi în Registrul Acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de înregistrare 31 mai 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO