Banca Transilvania a accelerat creditarea cu peste 40% în 2015 pentru cotă de piaţă. Creşterea organică rămâne o prioritate a băncii din Cluj în 2016, dar este gata să fructifice noi oportunităţi de achiziţii

17 feb 2016 Autor: Claudia Medrega

Banca Transilvania, a treia bancă locală după activele deţinute, a reuşit anul trecut să majoreze stocul creditelor acordate cu peste 40% după achiziţia Volks­bank şi poate continua în acest an să finanţeze economia, având în vedere că depozitele băncii depăşesc confortabil împrumuturile.

Practic, creşterea organică a fost de peste 10% în activitatea de creditare şi de peste 19% pe partea de atragere de depozite, la care se adau­gă impactul pozitiv al fuziunii cu Volks­bank România.

Stocul de credite nete a depăşit la sfârşitul anului trecut 25 miliarde de lei. Iar reprezentanţii băncii spun că în  anul 2015 au fost acordate de Banca Transilvania aproape 160.000 de credite noi, în valoare totală de peste 8,7 miliarde de lei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.02.2016

 
Cuvinte cheie:
banca transilvania
, creditare
, cota de piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide