Bănci și Asigurări

Banca Transilvania are 150 mil. euro de la BEI pentru 3.000 de IMM-uri

Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

Autor: Anelis Baciu

21.02.2018, 00:05 507

Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă locală după active, a semnat un acord cu Banca Europeană pentru investiţii (BEI) pentru o finanţare în valoare totală de 150 milioane de euro care ar urma să ajungă la 3.000 de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM). Banca Transilvania a primit deja prima tranşă din împrumut în valoare de 150 milioane de euro.

„Acesta este a doua facilitate de credit luată de Banca Transilvania de la BEI pentru finanţarea IMM-urilor din România, cu o valoare totală de 150 milioane euro. Suntem convinşi că acest credit va contribui la eforturile noastre de a susţine antreprenorii locali. Suntem încântaţi că trei din cinci IMM-uri lansate anul trecut pe piaţa locală au ales să lucreze cu noi şi vrem să ne extindem portofoliul“, a declarat Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania. Actualul împrumut de la BEI ridică valoarea finanţărilor primite de la instituţia europeană în ultimii ani la un total de 300 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO