Bănci și Asigurări

Banca Transilvania are apetit de „shopping“ de bănci sau portofolii

Omer Tetik: Pe baza analizei preţului important este să cumperi ce ai nevoie.

Omer Tetik: Pe baza analizei preţului important este să cumperi ce ai nevoie.

Autor: Claudia Medrega

13.05.2014, 00:06 1171

Banca Transilvania are discuţii pentru o eventuală achiziţie a unei bănci sau a unui portofoliu, o eventuală tranzacţie urmând să fie parafată dacă aduce valoare adăugată şi dacă este în segmentul retail sau IMM, afirmă Omer Tetik, directorul general al băncii.

Întrebat dacă pe lângă obiectivul de creştere organică banca mai are şi alte planuri pe piaţa bancară, Tetik a adus în discuţie ideea unei achiziţii, invocată în prima parte a anului şi de preşedintele consiliului de administraţie, Horia Ciorcilă.

„Shopping? Da, analizăm oportunităţile de achiziţii în piaţă. Avem discuţii. Sunt diferite opţiuni. Vom cumpăra o bancă sau un portofoliu numai dacă aduce valoare adăugată pentru bancă. Dacă este în linie cu strategia noastră, orice bancă sau orice portofoliu ar fi de interes. Trebuie ca portofoliul să fie în segmentul unde avem şi noi interes, pe retail sau IMM. Nu vom cumpăra probleme. Totul depinde de preţ. Ce vrei să cumperi şi la ce preţ vrei să cumperi. Pe baza analizei preţului important este să cumperi ce ai nevoie“, a declarat Tetik.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO