Banca Transilvania are apetit de „shopping“ de bănci sau portofolii

13 mai 2014 Autor: Claudia Medrega

Banca Transilvania are discuţii pentru o eventuală achiziţie a unei bănci sau a unui portofoliu, o eventuală tranzacţie urmând să fie parafată dacă aduce valoare adăugată şi dacă este în segmentul retail sau IMM, afirmă Omer Tetik, directorul general al băncii.

Întrebat dacă pe lângă obiectivul de creştere organică banca mai are şi alte planuri pe piaţa bancară, Tetik a adus în discuţie ideea unei achiziţii, invocată în prima parte a anului şi de preşedintele consiliului de administraţie, Horia Ciorcilă.

„Shopping? Da, analizăm oportunităţile de achiziţii în piaţă. Avem discuţii. Sunt diferite opţiuni. Vom cumpăra o bancă sau un portofoliu numai dacă aduce valoare adăugată pentru bancă. Dacă este în linie cu strategia noastră, orice bancă sau orice portofoliu ar fi de interes. Trebuie ca portofoliul să fie în segmentul unde avem şi noi interes, pe retail sau IMM. Nu vom cumpăra probleme. Totul depinde de preţ. Ce vrei să cumperi şi la ce preţ vrei să cumperi. Pe baza analizei preţului important este să cumperi ce ai nevoie“, a declarat Tetik.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.05.2014

 
Cuvinte cheie:
Banca Transilvania
, banci
, portofolii
, shopping
, imm
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide