Bănci și Asigurări

Banca Transilvania cumpără Casa de Investiţii Capital Partners, cea mai mare firmă independentă de consultanţă în fuziuni şi achiziţii şi finanţare corporativă din România

Banca Transilvania cumpără Casa de Investiţii Capital...

Autor: Sorin Pâslaru

14.03.2016, 09:01 39320

Banca Transilvania a anunţat astăzi achiziţia Casei de Investiţii Capital Parteners, cea mai mare firmă independentă de fuziuni şi achiziţii şi de finanţări corporative din România, prin compania sa de brokeraj pe bursă BT Securities. Tranzacţia constă în preluarea echipei şi brandului Capital Partners, astfel încât BT Securities va deveni BT Capital Parteners. Tranzacţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul lunii martie în acest an.

BT Capital Partners va asista şi va consilia companiile pentru listarea la bursă şi pentru atragerea de noi investitori, va oferi servicii de brokeraj, consultanţă pentru fuziuni şi achiziţii, finanţare şi structurare de operaţiuni financiare complexe, cercetare de piaţă şi consultanţă pentru management strategic. 

Horia Ciorcilă, preşedintele Banca Transilvania, a declarat: ”Intrarea Banca Transilvania Financial Group pe piaţa Investment Banking-ului este o piatră de hotar pentru evoluţia noastră, în condiţiile în care consolidează gama noastră de produse şi servicii furnizate pentru clienţii mari. BT Capital Partners va oferi servicii financiare specializate de top complementare cu produsele bancare. Intenţia noastră este de a combina platforma şi experienţa BT Securities şi cea a diviziei de corporate din cadrul băncii cu expertiza Capital Partners în investment banking, pentru a profita de oportunităţile de piaţă în creştere de pe plan local”. 

Doru Lionăchestu, partener principal şi preşedinte al Capital Partners, a adăugat: ”BT Capital Partners se va focusa pe companii româneşti cu potenţial de investiţii şi va contribui la consolidarea celui mai puternic pol financiar cu capital românesc”. 

Capital Partners, o companie fondată de Doru Lionchescu şi alţi parteneri în urmă cu 10 ani, a fost consultant pentru tranzacţii în valoare de peste 2 mld. euro. Compania este membru exclusiv în România al M&A International, cea mai importantă alianţă internaţională de specialişti îndependenţi în fuziuni şi achiziţii. 

BT Securities, în cei 15 ani de activitate, a fost implicată în oferte primare şi secundare de acţiuni şi bonduri municipale şi corporative. 

Capital Partners realizează împreună cu Ziarul FInanciar de 10 ani Topul celor mai valoroase companii din România, un demers unic în România şi în regiune de evaluare a celor mai mari companii locale. 

Doru Lionăchescu va fi prezent astăzi la ZF Live de la ora 12:00 pentru a anunţa în vorbi despre această tranzacţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO