Bănci și Asigurări

Banca Transilvania informează oficial care este stadiul discuţiilor privind achiziţia Bancpost: Finalizarea negocierilor este estimată pentru sfârşitul lunii octombrie, după primirea aprobărilor

Banca Transilvania informează oficial care este stadiul...

Autor: Roxana Rosu

15.09.2017, 09:58 17588

Banca Transilvania informează oficial care este stadiul discuţiil privind achiziţia Bancpost, finalizarea negocierilor fiind estimată pentru finalul lunii octombrie, după parcurgerea etapelor necesare şi obţinerea aprobărilor.

”Banca Transilvania informează investitorii că negocierile privind achizitia Bancpost continuă. Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate după parcurgerea etapelor necesare şi obţinerea aprobărilor. Finalizarea negocierilor este estimată la finalul lunii octombrie”, se arată într-un comunicat publicat vineri dimineaţă la BVB.

Ziarul Financiar a anunţat ieri, citând surse din piaţa bancară, că banca din Cluj va semna exclusivitatea de negociere pentru Bancpost, după o luptă în trei cu fondurile americane de investiţii Varde şi J.C. Flowers. Astfel, după mai multe luni de discuţii, Eurobank, acţionarul principal al Bancpost şi bancherii lor de investiţii care se ocupă de această tranzacţie, Mediobanca şi HSBC au selectat Transilvania pentru negocierile finale.

În cazul în care negocierile vor duce la un deal, Banca Transilvania, prin preluarea Bancpost, ar ajunge la o cotă de piaţă de 16%, ceea ce ar permite să se bată de la egal la egal cu BCR pentru prima poziţie din piaţa bancară românească.

BT a cumpărat în 2014 Volksbank, ajungând în urma acestei operaţiuni pe locul doi în sistemul bancar, în faţa BRD.

Banca Transilvania avea ieri o capitalizare de 9,8 miliarde de lei. BT a avut anul trecut un profit net de 1,2 mld. lei, cel mai mare din economie. Acţiunile TLV erau tranzacţionate vineri dimineaţă la BVB la 2,3 lei/titlu, în urcare cu 2,22%. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO