Bănci și Asigurări

Banca Transilvania merge după românii din Italia şi va deschide o sucursală la Roma

Banca Transilvania merge după românii din Italia şi va...

Autor: Andrei Chirileasa

30.04.2013, 19:56 1612

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) au aprobat marţi bugetul de venituri şi cheltuieli şi obiectivele pentru 2013, printre acestea numărându-se şi dechiderea unei sucursale în Italia, la Roma.

Banca Transilvania merge astfel către nevoile românilor plecaţi la muncă în străinătate, la fel cum au făcut şi alte companii româneşti. De exemplu, operatorul telecom RDS&RCS are sucursale în Italia şi Spania, ţările în care lucrează cei mai mulţi români.

"Unul dintre cele mai importante puncte din ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare, aprobat de acţionari, a fost propunerea de extindere a Băncii Transilvania în Italia – Roma, în acest an. Printre oportunităţile aduse pentru BT de această iniţiativă sunt următoarele: valoare adăugată pentru potenţialii clienţi şi contribuţia la creşterea organică a băncii", au precizat reprezentanţii Băncii Transilvania.

În Italia lucrează circa 900.000 de români.

Banca Transilvania este a treia bancă din România ca active, după BCR şi BRD. La finalul anului trecut, banca avea peste 1,5 milioane de clienţi persoane fizice.

Banca din Cluj are 560 de unităţi în România şi mai are o sucursală în Cipru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO