Banca Transilvania: Ne aşteptăm la o accelerare a inflaţiei în trimestrele următoare

14 sep 2017 Autor: Cristina Bellu

Evoluţia inflaţiei în trimestrele următoare va accelera, pe fondul disipării impactului noului Cod fiscal, excesului de cerere agregată şi a reintroducerii accizei suplimentare la carburanţi, este de părere Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania.

Datele raportate de Institutul Naţional de Statistică (INS) indică decelerarea inflaţiei, de la 1,42% an/an în iulie la 1,15% an/an în august, evoluţie determinată, în principal, de dinamica preţurilor la bunuri alimentare (avans cu 1,59% an/an, cel mai redus ritm din februarie).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Banca Transilvania
, inflatie
, evolutie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide