Bănci și Asigurări

Banca Transilvania, plus 240 mil. lei la nouă luni. Creditarea a accelerat în trimestrul al treilea

Banca Transilvania, plus 240 mil. lei la nouă luni....

Autor: Ciprian Botea

01.11.2013, 00:08 520

Banca Transilvania, al treilea jucător din sistemul bancar, a raportat un profit net de 240 milioane de lei (55 mil. euro), în scădere cu aproape 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce cheltuielile cu provizioanele de risc au accelerat în trimestrul al treilea.  Banca a făcut provizioane noi de 281 mil. lei în primele nouă luni, jumătate din acestea fiind constituite în perioada iulie-septembrie.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 14% şi au ajuns la 811 mil. lei, ceea ce i-a permis băncii să rămână profitabilă. Creşterea veniturilor vine în contextul în care stocul de credite nete a fost de 16,1 mld. lei la sfârşitul lunii septembrie, cu 600 milioane de lei peste nivelul din decembrie 2012.

„Trimestrul al treilea a fost cel mai bun pe partea de creditare deoarece creşterea de anul acesta a portofoliului s-a înregistrat aproape în întregime în perioada iulie-septembrie. Focusul nostru va fi, în perioada următoare, continuarea creşterii creditării, preponderent în lei, precum şi susţinerea start-up-urilor, a IMM-urilor şi a clien­ţilor persoane fizice“, a declarat Horia Ciorcilă, preşe­din­tele consiliulului de administraţie al băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO