Bănci și Asigurări

Banca Transilvania poate să intervină în problema francilor de la Volksbank

Banca Transilvania poate să intervină în problema...

Autor: Liviu Popescu

29.01.2015, 00:06 1906
Banca Transilvania se va putea implica în activitatea subsidiarei locale a Volksbank înainte de obţinerea autorizării din partea autorităţii de concurenţă pentru preluarea acesteia, potrivit unei decizii de derogare de la prevederile legii emisă de Consiliul Concurenţei.
 
„Am luat această decizie având în vedere situaţia dificilă în care se află o mare parte a clienţilor Volksbank care au contractat credite în franci elveţieni. Banca Tran­silvania are posibilitatea de a se implica rapid pentru a găsi soluţii în favoarea consumatorilor afec­taţi“, a spus Bog­dan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concu­renţei.
 
Conform legii, o concentrare economică nu poate fi pusă în aplicare înainte de a fi declarată compatibilă cu un mediu concurenţial normal, printr-o decizie adoptată de Consiliul Concu­renţei. În cazuri excepţionale, Consiliul poate emi­te, la cerere, o decizie de derogare de la această interdicţie dacă solicitarea este motivată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO