Bănci și Asigurări

Banca Transilvania, profit de 228 mil. lei în T1, plus 50%, iar veniturile operaţionale, plus 10%. Omer Tetik, CEO-ul băncii: „Dorim să creştem veniturile prin volume mai mari, fără a creşte costurile pentru clienţi.“

Omer Tetik, directorul executiv al Băncii Transilvania

Omer Tetik, directorul executiv al Băncii Transilvania

Autor: Claudia Medrega

29.04.2016, 00:08 2578

Banca Transilvania, a treia ban­că locală după activele deţiunute, a reuşit în primul trimestru să majoreze veniturile operaţionale cu peste 10% şi a raportat un profit net de 228,5 mil. lei, în creştere cu 50,8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Stocul de credite nete acordate de Banca Transilvania a ajuns la sfârşitul lunii martie la aproape 25,5 mld. lei, în creştere cu 1,5% faţă de sfârşitul anului trecut. Iar în primele trei luni ale acestui an au fost acordate aproape 35.000 de credite noi, în valoare totală de circa  1,4 mld. lei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Primul trimestru din 2016 ne arată o creştere bună, sustenabilă a creditării şi a numărului de operaţiuni. Ţinta noastră este să folosim baza dată de situaţiile financiare solide prin investirea în proiecte noi, modernizarea reţelei de unităţi, digitalizare, automatizare şi modernizarea fluxurilor, aşa încât banca noastră să devină un «convenience store». Dorim să creştem veniturile prin volume mai mari, fără a creşte costurile pentru clienţi“, afirmă Omer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.

Veniturile nete din dobânzi au crescut faţă de primul trimestru din 2015 cu peste 68%, la 427,5 mil. lei, iar câştigurile din comisioane au urcat cu 16%, la 116,5 mil. lei.

În timp ce veniturile operaţionale au crescut cu 10,7%, la aproape 600 mil. lei, cheltuielile operaţionale ale Băncii Transilvania s-au majorat cu 18,5%, la 270,8 milioane de lei. Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 9,04% din totalul portofoliului de credite.

Depozitele atrase de banca din Cluj de la clienţi s-au diminuat în primul trimestru cu 3,4% faţă de finele anului trecut, la 37 mld. lei. Iar raportul credite/depozite a avansat la 69% comparativ cu 65% la sfârşitul anului 2015

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO