Bănci și Asigurări

Banca Transilvania, profit mai mare, dar şi provizioane mai mari

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

01.05.2015, 00:07 706

Banca Transilvania a raportat un profit net de 152 mil. lei (35 mil. euro) în primul trimestru, în creştere cu 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultat susţinut de câştigurile din tranzacţii cu titluri de stat, având în vedere că veniturile din dobânzi s-au redus, iar cheltuielile operaţionale şi cele cu provizioanele de risc au fost mai mari.

Veniturile nete din dobânzi au însumat 254 mil. lei în primele trei luni, în scădere cu 8%. Totodată, banca a înca­sat 100 mil. lei din comisioane în primul trimestru, cu circa 9 mil. lei peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Datorită focusului pe cross-selling şi creşterii vân­zărilor de produse non-credit, veniturile medii înregistrate pe clienţii activi au crescut cu aproape 30% în primul trimestru fără a fi mărite costurile pentru clienţi”, a declarat George Călinescu, CFO al băncii.

La nivel agregat, veniturile operaţionale au crescut cu 29% în primele trei luni, la 548 de milioane de lei. Cel mai mare impact l-au avut câştigurile aferente activelor financiare disponibile pentru vânzare, în principal titluri de stat.

Creditele nete însumau 17,8 miliarde de lei după primul trimestru, creşterea stocului din perioada ianuarie-martie fiind de echivalentul a 300 milioane de lei disponibile pentru vânzare în valoare de 9,7 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO