După cea mai mare preluare bancară din ultimul deceniu, achiziţia Volksbank

Banca Transilvania raportează un profit contabil de 2,4 miliarde de lei în 2015, maxim istoric

16 feb 2016 Autor: Roxana Pricop

Horia Ciorcilă preşedintele băncii din Cluj: „Suntem preocupaţi de eficien­ti­zarea, în continuare, a modelului nostru de business, de investiţii în oameni şi în tehnologie“.

Banca Transilvania (TLV) a înregistrat în 2015 un profit net contabil de 2,4 miliarde de lei, în creş­te­re cu 456% faţă de anul precedent, ca urmare a înre­gis­tră­rii câştigului de 1,6 mld. lei din tranzacţia de preluare a Volksbank România.

Activele totale ale băncii au avansat anul trecut cu 32,6%, până la 47,2 miliarde de lei, ca urmare a inte­grării Volksbank. Acesta este primul bilanţ şi cont de profit şi pierdere ce include ambele entităţi.

Veniturile nete din dobânzi ale băn­cii au urcat cu 21%, până 1,4 mi­liar­de de lei. Veniturile nete din speze şi comi­sioane au urcat cu 12%, până la 457 mil. lei. Veniturile nete din tran­zac­ţionare, înregistrate în prin­cipal din titluri de stat, au urcat cu 41%, până la circa 180 mil. lei. Cheltu­ielile băncii cu personalul au cunoscut o creştere substanţială cu 44%, până la 651 mil. lei, în timp ce chel­tu­iele ope­ra­ţionale s-au dublat la 600 mil. lei.

Soldul de credite al noii entitaţi a urcat de la 17,5 mld. lei la 25,1 mld. lei în 2015.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.02.2016

 
Cuvinte cheie:
banca transilvania
, miliarde
, transilvania
, contabil
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide