Bănci și Asigurări

Banca Transilvania: România se va împrumuta tot mai scump în trimestrele următoare

Banca Transilvania: România se va împrumuta tot mai...

Autor: Cristina Bellu

20.08.2018, 00:05 463

Săptămâna trecută, Ministerul Finanţelor s-a împrumutat cu 90,7 mil. lei prin titluri scadente în octombrie 2021 şi cu 106,9 mil. lei prin obligaţiuni cu scadenţa septembrie 2031 la costuri medii anuale de 4,25%, respectiv 5,20%.

Economistul-Şef al Băncii Transilvania, Andrei Rădulescu, estimează că ratele de dobândă la titlurile de stat se vor majora în trimestrele următoare, pe fondul impulsului monetar din SUA şi provocărilor din sfera finanţelor publice în România.

„Curba randamentelor (ratele de dobândă la titlurile de stat, pe piaţa secundară, pe toate sca­denţele - n. red.) din România a resimţit cli­matul macro-financiar extern şi ştirile interne în această săp­tămână. Se observă majorarea gene­ralizată a costurilor de finanţare, în di­vergenţă faţă de pieţele internaţionale, pe fondul preocupărilor privind finan­ţele publice, în contextul dinamicii PIB sub nivelul din construcţia bugetară“, explică într-un raport Rădulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO