Bănci și Asigurări

Banca Transilvania, tot mai aproape de liderul BCR: o diferenţă de sub două puncte procentuale stă între cele două bănci

Banca Transilvania, tot mai aproape de liderul BCR: o...

Autor: Anelis Baciu

07.03.2018, 00:07 24372

Lupta pentru primul loc în sistemul bancar a început să se înteţească după o perioadă de două decenii în care BCR, parte a grupului austriac Erste, părea să nu aibă un rival atât de puternic încât să-i ameninţe supremaţia.

Treptat însă, Banca Transilvania s-a apropiat tot mai mult de prima poziţie în clasamentul după active, iar anul trecut doar 1,9 puncte pro­centuale a fost diferenţa în termeni de cotă de piaţă între BCR şi BT.

Spre comparaţie, în 2016 diferenţa între Banca Transilvania şi BCR a fost de peste 3 puncte pro­centuale.

Apro­pierea Băncii Transilvania de BCR va fi accelerată şi de integrarea Bancpost, instituţie de credit cumpă­rată la finalul lui 2017.

„După achiziţia Bancpost, Banca Transilvania are într-adevăr şanse mari să ajungă pe primul loc în clasamentul activelor. În afară de potenţialul intern, banca a început deja să exploreze pieţele din regiune, acolo unde există destul de multe ţinte de achiziţie. Nu doar potenţialul de extindere ar trebui luat în calcul însă, ci şi potenţialul de a deveni o ţintă de achiziţie pentru o bancă occidentală mare, aşa cum BCR a atras la vremea sa un interes foarte mare când statul a scos-o la vânzare, şi Banca Transilvania va deveni mai interesantă dacă va ajunge lider de piaţă“, au explicat analiştii de la casa de brokeraj Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO