Bănci și Asigurări

Banca Transilvania va decide în aprilie ce soluţii de conversie propune pentru cei aproximativ 3.000 de clienţi ai Bancpost cu credite în franci elveţieni

Banca Transilvania va decide în aprilie ce soluţii de...

Autor: Claudia Medrega

12.04.2018, 00:05 5612

Banca din Cluj are experienţă în soluţionarea problemelor cu credite în franci elveţieni în cazul clienţilor Volksbank.

Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă locală după active, susţine că va reveni în cursul lunii aprilie cu informaţii pentru clienţii Bancpost care au împrumuturi în franci elveţieni (CHF).

Banca Transilvania (BT) a anunţat recent finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia Bancpost de la grupul grecesc Eurobank, în perioada următoare urmând să înceapă procesul de integrare. Efectele achiziţiei Banc­post asupra bilanţului Băncii Tran­silvania se vor vedea anul viitor. Aceas­ta este a doua achiziţie a Băncii Transilvania pe piaţa locală, după cumpărarea Volks­bank.

„BT a început analiza informaţiilor referitoare la cei aproximativ 3.000 de clienţi ai Bancpost cu credite în franci elveţieni, în contextul în care a devenit proprietar al Bancpost (99,15%) în aprilie a.c. Varianta de conversie va ţine cont inclusiv de evoluţia cursului francului elveţian din ultimii ani, având în vedere aprecierea leului faţă de acesta cu aproximativ 7% în mai 2015 - martie 2018“, a transmis banca din Cluj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO