Bănci și Asigurări

Banca Transilvania va înlocui 13.000 de POS-uri cu terminale contactless până la sfârşitul anului

Banca Transilvania va înlocui 13.000 de POS-uri cu...

Autor: Liviu Popescu

26.05.2015, 00:00 1955

Ingenico Group, liderul global în sisteme de plată, a anunţat că va schimba pentru Banca Transilvania, a treia instituţie de credit de pe piaţa locală, 13.000 din aparatele POS din reţeaua actuală cu terminale contactless până la finele acestui an, potrivit unui comunicat al companiei. „Acest contract va întări poziţia pe care Ingenico Group o are pe piaţa din România şi va demonstra abilitatea noastră de a sprijini clienţii mari să-şi dezvolte soluţiile de plată“, a spus Luciano Cavazzana, director pentru Europa de Est şi Africa al Igenico Group. Banca Transilvania a intrat în primăvara anului trecut pe nişa cardurilor contactless, fiind astfel ultima bancă care adoptă această măsură. În prezent, BT are în portofoliu 150.000 de carduri contactless şi o reţea de circa 2.800 de terminale POS cu funcţie contactless. Reţeaua de acceptare a cardurilor de tipul contactless a început să se dezvolte abia în ultimele luni şi a ajuns la circa 12% din totalul POS-urilor instalate de bănci la comercianţi. Astfel, deţinătorii de carduri contactless le utilizează de obicei tot ca pe cele standard, respectiv prin introducerea în cititorul POS şi tastarea codului PIN, ceea ce elimină astfel avantajul rapidităţii plăţii. 

Un studiu realizat în SUA arăta că o plată contactess durează în medie cu 30% mai puţin decât o plată standard. Din motive de siguranţă, cardurile pot fi utilizate pentru plăţi contactless doar în cazul unor tranzacţii de valoare mică, de regulă pragul maxim fiind stabilit de băncile locale la 100 de lei. De asemenea, cardurile contactless au o serie de limitări, de regulă de până la 10 plăţi pe zi. Cardul contactless îl poate costa pe utilizator până la 100 de lei pe an, însă există şi carduri cu comision de administrare zero, în special cele ataşate conturilor de salariu. Banca Transilvania are aproximativ 6.000 de angajaţi, o reţea formată din 550 de sucursale şi circa două milioane de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO