Bănci și Asigurări

Bancherii au cele mai mari bătăi de cap pe segmentul creditelor de consum garantate. Rata de neperformanţă a crescut de 21 de ori din 2008 încoace

Bancherii au cele mai mari bătăi de cap pe segmentul...

Autor: Liviu Popescu

23.03.2016, 00:08 775

Rata creditelor neperformante pe segmentul împrumu­turilor de consum garantate, adică restanţele mai mari de 90 de zile şi pentru care s-au iniţiat acţiuni de recuperare, afişa la jumătatea anului 2015 un nivel de 12,5%, asemănător cu cel din vara anului precedent, potrivit datelor BNR.

Însă, nivelul din iunie 2015 este de 21 de ori mai mare decât cel atins în septembrie 2008, perioadă în care spectrul crizei financiare începea să acopere şi economia românească. Atunci, rata de neperformanţă pe acest segment era de 0,6%.

Cele mai mari probleme în onorarea serviciului datoriei îl au persoanele care au contractat credite de consum garantate cu un imobil, potrivit datelor BNR privind situaţia creditelor cu garanţie imobiliară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO