Bănci și Asigurări

Bancherii, carduri de credit cu vizite la muzeu

10.05.2010, 23:12 20

Bancherii incearca sa vanda carduri de credit sau sa-si convingaclientii sa utilizeze mai des aceste produse prin bonusuri lacumparaturi sau vizite gratuite la muzeu, in timp ce dobanzileraman foarte piperate.
Raiffeisen, unul dintre jucatorii de top zece, permite posesorilorde carduri de credit sa cumpere produse in rate fara dobanda dinmagazine care au semnat un parteneriat cu banca in acest sens.Cumparaturile pot fi achitate in trei pana la 12 rate egale cudobanda zero cu conditia ca rata lunara sa fie platita integralpana la data scadenta.
In cadrul acestei promotii, care se deruleaza pana la sfarsitulanului, pot fi cumparate produse cu o valoare de pana la 40.000 delei sau 10.000 de euro, din magazine de imbracaminte, bijuterii sauelectronice. Dobanda standard pentru cardul de credit de laRaiffeisen este de 28% pe an.
Sistemul ratelor fara dobanda pentru cumparaturile cu cardul decredit a fost lansat initial in Romania de Credit Europe Bank,fosta Finansbank, si utilizat ulterior si de Garanti Bank, o altabanca de origine turca. Cele doua banci au impreuna un portofoliude peste 400.000 de carduri de credit, adica o cincime din totalulcardurilor emise de bancile locale. Dobanda standard pentrucardurile de credit emise de Credit Europe si Garanti de paseste27% pe an.
In acelasi timp, americanii de Citibank ofera clientilor posesoride carduri de credit posibilitatea de a intra gratuit in 15 muzeedin Bucuresti si alte cinci orase din tara. Do banda la credituloferit pe acest card este de aproape 28% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO